מזרון ביצים או מזרון דינמי?
כיום תורת הטיפול בפצעי לחץ מתקדמת וחדשנית יותר!
רק לפני כמה עשורים השתמשנו בבנזין כדי להיפטר מכינים, שוק חשמלי היה טיפול פסיכיאטרי לגיטימי וניתוחים קיסריים בוצעו בחתך אורכי.
שיטות רפואיות אשר היו נהוגות בעבר, נראות לנו היום תמוהות. באופן דומה, שיטות מיושנות רבות שעדיין נמצאות בשימוש כיום, עומדות להיעלם בקרוב.
פצעי לחץ הם דוגמה מעולה לתחום טיפולי שקיים כבר אלפי שנים, אך התפתחותו זכתה לפריצת דרך משמעותית רק בעשורים האחרונים.
מהם פצעי לחץ?
פצע לחץ נגרם לרוב בקרב חולים המרותקים למיטה או לכיסא גלגלים ואינם מסוגלים לשנות תנוחה בעצמם. הלחץ והחיכוך הממושכים על אזור מסוים בגוף, מוביל לפגיעה משמעותית בעור וברקמות הפנימיות.
היסטורית הטיפול בפצעי לחץ מאז ועד היום
המצרים הקדמונים טיפלו בפצעי לחץ בעזרת דבש, הרמב"ם המליץ על תזונה שמעודדת את הריפוי ובתקופת הרנסנס מצאו שיטות להפחתת הכאב. במאה ה-19 קישרו לראשונה בין הפצע לבין הפגיעה במערכת העצבים.
רק בסוף המאה ה-20 החל להתפתח המודל הקיים היום, המשלב בין תזונה, ביומכניקה, חבישות מתקדמות ושיטות מודרניות נוספות לשינוי תנוחה וטיפול בפצעי לחץ.
העשורים האחרונים הביאו איתם שינוי תפיסתי חשוב, לפיו יש להקצות את מירב המשאבים למניעת פצעי הלחץ מלכתחילה.
בתחילת שנות ה-80 נהגו להשתמש במזרן ביצים עשוי ספוג, על מנת להגדיל את שטח המגע של האדם המרותק למיטתו לבין המשטח שעליו הוא שוכב ולפזר את הלחץ. כיום ידוע שהוא אינו מונע פצעי לחץ באופן ודאי ולכן פותחו טכנולוגיות מתקדמות, יעילות ובטוחות יותר לפיזור לחצים , כגון: מזרונים ויסקו אלסטיים, מזרוני אוויר ומזרוני אוויר אקטיבי-דינאמי.
מזרון ביצים עשוי ספוג OUT מזרן דינמי למניעת פצעי לחץ IN
כבר בשנות ה-80, מזרן הביצים – שכונה כך בשל צורתו המזכירה תבנית ביצים - לא אושר על ידי האיגודים הבינלאומיים לצורך מניעה וטיפול תומך בפצעי לחץ.
אולם, לצערנו עדיין קיימת תפיסה שגויה לפיה ניתן להשתמש בו בחולים בעלי פצעים קשיי ריפוי.
השימוש במזרן ביצים למניעה ותמיכה בטיפול בפצעי לחץ, מלבד היותו לא אפקטיבי, אף כרוך בסיכונים ממשיים.
חסרונות השימוש במזרון ביצים למניעה וטיפול בפצעי לחץ
הספוג מאבד את צורתו - בשימוש לאורך זמן יעילותו של המזרן פוחתת באופן משמעותי.
הגדלת השטח מוגבלת – הספוג מאפשר שטח מגע מצומצם יותר, בהשוואה למזרן אויר המגדיל את שטח המגע.
פיזור לחץ לא מספק – על מנת שפיזור הלחץ יהיה מקסימאלי, גובה מרווחי האוויר צריך להיות 13 ס"מ לפחות. המרווחים במזרן ביצים עשוי ספוג מגיעים לגובה-4.5 ס"מ
לא מתאים לרמת סיכון גבוהה – מזרן ביצים אינו יעיל כטיפול מונע בקרב מטופלים בסיכון גבוה לפתח פצע לחץ, ולא נותן מענה לתמיכה בטיפול בפצע לחץ קיים.
מעודד הזעת יתר – המזרן עשוי מחומר הגורם להזעה ובכך עלול לגרום להחלשת העור ולקריעתו – ולהיווצרותם של פצעים.
עלול להגביר את הלחץ – קוטר התאים במזרן נמוך, ולכן עשוי לגרום לתוצאה ההפוכה; היווצרות של לחץ על העור במקום הפחתת הלחץ.
מגביר כוח גזירה - תאי המזרון בנויים בצורת בועות העלולה לגרום להגברת כוחות גזירה וחיכוך ובכך להתפתחות של פצע לחץ. גם אם משתמשים בכיסוי סדין.
מזרן בועות - מזרון אוויר חשמלי הינו מזרן בועות, עשוי גומי וכולל משאבת אוויר חשמלית. גם הוא לא עומד בתקני האיגודים הבינלאומיים.
המזרון מייצר לחץ גבוה מהמומלץ ובכך עלול לפגוע בשלמות העור ולגרום בעצמו לפצע הלחץ.
גובה הבועות לא מגיע לגובה המינימלי הנדרש (12 ס"מ) , ואינו מספיק בכדי להגביה את הגף ולנטרל את הפצע מהמגע עם המזרון.
עשוי מגומי המעודד הזעה שגורמת להיחלשות העור.
מבנה המזרון גורם להגברת כוחות חיכוך וגזירה בעת הזזת החולה
מזרון אוויר דינמי– הפתרון הבטוח והאפקטיבי לטיפול בפצעי לחץ
כיום קיימים בשוק מזרנים דינמיים מתקדמים בסוגם הנמצאים בשימוש גם בבתי חולים ובמוסדות שיקום מובילים. המזרונים בהתאמה אישית וייחודית לכל מטופל
מזרני אוויר אקטיבים דינמיים יתאימו לרוב למטופלים הנמצאים בסיכון גבוה להתפתחות פצע לחץ או מטופלים עם פצע לחץ קיים. מזרנים אלו בנוי מתאים גליליים גדולים לרוחב המזרן ומלאים באוויר המתנפחים ומתרוקנים ולסירוגין, פעילות זו מדמה שינויי תנוחה (מחצית מהגוף נמצאת כל הזמן באויר). אר-קיור מדיקל מאפשרת מסלולי שכירות או מכירה למזרנים אלו.
אר קיור מדיקל גאה להציג את קדמת הטכנולוגיה בתחום המזרנים החברה מציעה את מיטב המזרונים המובילים בשוק באיכות גבוהה ועומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר תחת מעטפת שירות היברידית מתקדמת – חוד החנית בתחום הרפואה
השירות כולל ייעוץ, הכוונה, ליווי ,התאמה והגעה מהירה למטופלים בפריסה ארצית
אם מישהו מיקיריכם מאושפז בבית חולים, או סובל מפצעי לחץ התקשרו אלינו להתאמת מזרון למניעה וטיפול בפצעי לחץ בטלפון: 08-3761067