מעוניינים להתייעץ? דברו איתנו

שדה חובה

ההשפעות של ישיבה ממושכת על הופעת פצעי לחץ

 

פצעי לחץ נוצרים באזורי רקמת עור רכה, עליהם מופעל לחץ על ידי רקמת העצם אל מול המשטח שעליו גוף האדם נסמך לאורך זמן.  חשוב לדעת שמלבד שכיבה ממושכת, מצב נוסף המוביל להופעת פצעי לחץ הינו ישיבה ממושכת. את המצב הזה יש למנוע וגם לטפל במידת הצורך בציוד ואמצעים מתאימים.

 

מי מועד להיווצרות פצעי לחץ עקב ישיבה ממושכת

 

ישיבה ממושכת, הגורמת לפצעי לחץ, הינה תופעה ממנה סובלים אנשים סיעודיים שלא יכולים לנוע בכוחות עצמם. על אנשים אלו נמנים קשישים סיעודיים, היושבים שעות ארוכות באותה תנוחה בבית, בבית חולים או במוסד סיעודי. לכך מצטרפים נכים בעלי מוגבלויות וחולים מאושפזים, שיש להם מגבלות ופגיעות מוטוריות ארוכות טווח, לרבות כאלו שנפגעו בעמוד שדרה או נפגעי טראומה.


מאפייני פצעי לחץ והקשיים שהם מציבים

 

יש להבין כי פצעי לחץ הינם פצעים שקשה לרפא. הם מחלימים לאט מאוד ועלולים להפוך לפצעים כרוניים. הפצעים עצמם גורמים להרבה כאב וסבל, מעכבים הליכי שיקום של חולים, וגם עלולים להוביל לזיהום המתפשט בעצמות ובגוף, מה שבסופו של דבר יכול גם לסכן את חיי המטופל. בנוסף לכך, הטיפול בהם כרוך לרוב בהתערבות מורכבת וממושכת, שאיננה זולה.

 

כאמור, פצעי הלחץ נוצרים עקב מצב ממושך של ישיבה או שכיבה, ללא תזוזה, כאשר קיים לחץ ממושך על אזור מסוים בגוף. מצב זה מוביל לתפקוד לקוי של מחזור הדם ולמחסור באספקת החמצן לרקמות באזורי הלחץ, מה שגורם להיווצרות של פצעי נמק. הסיכון לפיתוח פצעים כאלו גדל בקרב קשישים, נכים, אנשים חולים המרותקים למיטה, מי שסובל מתת תזונה, נפגעי עמוד שדרה, הסובלים מבצקות, הסובלים מכשל חיסוני, ועוד.
 

כיצד למנוע פצעי לחץ בישיבה

 

בכדי למנוע פצעי לחץ עקב ישיבה ממושכת יש לדאוג לשנות את התנוחה באופן קבוע, עדיף אפילו בצמוד ללוחות זמנים. למשל, אצל אנשים משותקים ונפגעי עמוד שדרה, ואצל המאושפזים לאורך זמן, יש להחליף תנוחות ישיבה או שכיבה של שעתיים. ניתן לרווח את זמני שינויי התנוחה אם יושבים על כרית אורתופדית ייעודית למניעת פצעי לחץ.

 

בנוסף, חשוב לשמור על עור המטופל נקי ויבש, ולמנוע מצבים של הצטברות זיעה ולחות המעודדים התפתחות פצעי לחץ.  בייחוד יש לשים לב במקרים בהם יש בעיית בריחת שתן, אז צריך להקפיד על שימוש בחיתולי ספיגה איכותיים ולהחליפם מיד אחרי ההרטבה ובתדירות כמה שיותר גבוהה.

 

כמו כן, יש להימנע מללבוש ביגוד ואבזרים היוצרים לחץ, כמו חגורות או כפתורים, או בגדים מבד עבה וקשיח שמגביל את התנועה. חשוב מאוד גם לשבת על גבי משטחים איכותיים ייעודיים לפיזור לחצים, להקפיד על תזונה עשירה בחלבונים וקלוריות, לשמור על חום הגוף של המטופל נגד קור וחום, ולהגן על גופו מפני חבלות.
 

אמצעים מתקדמים לטיפול ומניעת פצעי לחץ

 

חברתנו מספקת אמצעים מתקדמים ואיכותיים, מאושרים על יד משרד הבריאות, למניעת וטיפול בפצעי לחץ.

האמצעים כוללים בין היתר מגוון סוגי כריות - כריות אוויר מהמתקדמות בעולם וכריות ספוג מתקדם ויסקו-אלסטי ומתאימות לכורסאות וכיסאות גלגלים, אשר מספקות הגנה לאזורי האגן, הירכיים והגב.

כריות אלו מפזרות את הלחץ הנוצר בעת ישיבה על פני שטח יותר גדול, ומסופקות בהתאמה אישית לכל מטופל. בנוסף, אנו מציעים כיסאות גלגלים ארגונומיים, אמצעי חבישה מתקדמים ייעודיים עבור טיפול בפצעי לחץ ועוד.

למידע נוסף על מניעת וטיפול בפצעי לחץ עקב ישיבה ושכיבה, הנכם מוזמנים לפנות אל הצוות המקצועי של חברת אר- קיור מדיקל.

יכול לעניין אותך גם...
לקוחותינו