טכנולוגיה מתקדמת לריפוי פצעים בכף רגל סוכרתית
קיים פתרון טכנולוגי מתקדם לריפוי פצעים בכף רגל סוכרתית!
תאריך פרסום: ינואר 2024
סכרת היא מחלה כרונית המתאפיינת ברמות גבוהות של סוכר בדם או בשתן. במצב בריאותי תקין הורמון האינסולין המיוצר בלבלב מווסת את רמות הדם בסוכר לכמות התקינה. אצל חולי סוכרת קיים פגם ביכולת הגוף לייצר אינסולין או שהוא אינו יודע לווסת באופן יעיל את האינסולין שהגוף מפיק.
מחלת הסכרת היא מחלה נפוצה ברחבי העולם וגם בישראל שיעור החולים הולך וגדל בהתמדה. לפי נתוני משרד הבריאות, בשנת 2021 היו בישראל כחצי מיליון בני 18 ומעלה שאובחנו עם סוכרת וכ- 3300 ילדים ובני נוער הסובלים מסוכרת.
סיבוכי מחלת הסוכרת / מהם הסיבוכים האפשריים במחלת הסכרת?
במידה ומחלת הסוכרת אינה מאוזנת ומטופלת היא יכולה לגרום לסיבוכים שונים ומחלות נוספות בגוף, הנובעים מערכי סוכר גבוהים הפוגעים בכלי הדם.
• פגיעה בעיניים העלולה לגרום לירידה בכושר הראייה ואף לעיוורון. כגון קטרט, גלאוקמה ורטינופתיה סוכרתית.
• פגיעה בתפקודי הכליות, בפעילות הלב והפעילות של המוח.
• פגיעה נוספת העלולה להתרחש היא פגיעה במערכת העצבית – נוירופתיה סוכרתית, המתבטאת בכאבים, שינויים בתחושות או היעדר תחושות , תחושת "שריפה" ועקצוצים, כל אלו יכולים לגרום להיווצרות פצעים ברגלים, במיוחד בכף הרגל.
• פגיעה בכפות הרגליים וכיבים, העור נעשה יבש ורגיש ולכן קיימת נטייה לסדקים וחתכים בעור, בגלל היעדר התחושה של המטופל הוא עלול לא להרגיש בקיומם של הפצעים, והם אף יכולים להזדהם ולהתפתח לכיבים. כמו כן הפגיעה בכלי הדם מביאה להפחתה בזרימת הדם הנחוץ לריפוי פצעים אלה.
פצע בכף רגל סוכרתית
הסיכוי של חולה סוכרת לפתח פצע הנובע ממחלת הסוכרת במהלך החיים נע בין 15-25%. אצל כרבע מהחולים הפצעים לא יחלימו לעולם, אצל עוד כ- 28% יסתיימו הפצעים בקטיעה לעיתים אף במוות.
לפי נתוני דוח ה- OCDE שפורסמו בשנת 2021, ישראל מובילה את העולם בקטיעת רגליים בגלל סוכרת, עם 18 קטיעות ל-100 אלף אנשים.
מה עלי לעשות כדי למנוע פצע בכף הרגל?
• טיפול וטיפוח הרגליים, הכולל גזירת ציפורניים, רחצה יומיומית במים פושרים, ייבוש העור ומריחת קרם הזנה.
• בחירת נעליים מותאמות לחולי סוכרת, נוחות ורחבות על מנת למנוע חיכוך ולחץ בכף הרגל.
• תזונה מאוזנת ומותאמת לשמירת רמת הסוכר הדם.
• אורח חיים בריא ופעיל, פעילות גופנית קבועה יכולה לשפר את זרימת הדם לרגליים.
• הקפדה על מעקב ובדיקות שגרתיות אצל אחות או רופא.
מה הטיפול המתאים בכף רגל סוכרתית כדי להפחית את הסיכוי לקטיעה?
כדי להאט את התפתחות הפצע בכף הרגל צריך לטפל בסכרת ולאזן את ערכי רמת הסוכר בדם. הופעת פצע בכף רגל סוכרתית מחייבת בדיקת רופא וטיפול מקצועי בקופת החולים, במידה והמטופל הינו סיעודי ואינו יכול להגיע למרפאה, הוא יכול לבדוק בקופת החולים אם קיים הסדר של שירות טיפול בפצעים בבית החולה.
טיפול מקומי בפצע ייעשה בהתאם למצב הפצע, החומרה והדרגה. והוא כולל:
- הפחתת לחץ בכף הרגל ובעקב למשל באמצעות מגן עקב HEEKIFT GLIDE שמפחית לחץ ביעילות מהעקב ומסייע במניעת פצעי לחץ בעקב. המגן עוזר להרמה של העקב ולנטרול של לחצים המופעלים עליו.
- אנטיביוטיקה במידת הצורך.
- חבישות טיפוליות מתקדמות לפצעים – העוזרות לגוף להתמודד עם הזיהום במידה וקיים, לאזן את סביבת הפצע, לספוג הפרשות ולאפשר החלפה ללא טראומה לעור הבריא.
משחות אנטי בקטריאליות למשל משחת L-MESITRAN OINTMENT המכילה 48% דבש רפואי, אבץ, קלנדולה, אלוורה וויטמינים. ליצירת לחות מיטבית בסביבת הפצע ולהאצת תהליך ריפוי הפצע.
טכנולוגיה פורצת דרך בטיפול בפצעים קשיי ריפוי - NATROX
לעיתים תהליך ההחלמה של פצעים קשיי ריפוי איננו פשוט, אורך זמן וכרוך בסבל ובכאב. ואף עלול להיות כרוך בהוצאות כספיות גבוהות. אחד הטיפולים המתקדמים לטיפול בפצעים קשיי ריפוי הוא טיפול בחמצן מקומי טכנולוגיית ה- NATROX, נטרוקס היא מערכת ניידת וקומפקטית עם מחולל חמצן, אשר מספקת את החמצן ישירות אל הפצע דרך צינורית וממברנה - שמונחת על הפצע ומספקת 98% חמצן טהור ולחות לפצע ובכך מובילה לצמיחת רקמה חדשה ולהאצת הריפוי. מדובר בטכנולוגיה שכבר נבדקה במחקרים ועל קבוצות של מטופלים וזכתה לאישור ה- FDA לטיפול בסוגים שונים של פצעים כמו פצעים שנוצרו עקב כף רגל סוכרתית, פצעי ניתוח שאינם מתאחים, כיבים שמקורם באי ספיקה ורידית, פצעי טראומה, ועוד.
במחקר עם חולים סוכרתיים הסובלים מפצעים קשיי ריפוי נמצא ש- 52% מהם החלימו מפצעיהם לחלוטין, ושאצל 70% הפצע הצטמצם, באופן משמעותי בהשוואה לקבוצת הביקורת. מסקנות מחקר זה היו שחמצן מקומי מוביל לריפוי מהיר יותר באופן משמעותי אצל חולים סוכרתיים, שאינם מחלימים מטיפול רפואי סטנדרטי. לקריאה נוספת על תוצאות הטיפול ב- NATROX לפצעים קשיי ריפוי לחצו כאן.
הטיפול בטכנולוגיית נטרוקס זמין ללא עלות למובטחים של קופת חולים: כללית, מכבי ולאומית.
במידה ואתם מעוניינים בייעוץ והכוונה בנושא, ובליווי מקיף לטיפול בפצעים קשיי ריפוי, פנו אל הצוות המקצועי של אר-קיור מדיקל >> 08-3760020.