התמודדות המשפחה עם הורה סיעודי
דרכי התמודדות עם הורה סיעודי
כאשר הורה הופך לסיעודי ניצב אתגר חדש ומשמעותי, לא רק בפני הקשיש אלא גם בפני בני משפחתו. כעת יש צורך להתמודד עם מספר נושאים פיזיים, תפקודיים ובריאותיים, וכן קיימים אתגרים נפשיים, כלכליים ועוד.
שאלות רבות מצריכות מענה
כאשר הורה הופך לסיעודי כל שגרת חייו משתנה, שכן כעת הוא נדרש למערך סיוע וטיפולי ייחודי המתאים למצבו. כפועל יוצא מכך, לפחות בתחילת הדרך מופיעים בקרב בני המשפחה חוסר בהירות ובלבול לגבי הדרך הטובה ביותר לטפל בהורה, ויש הרבה שאלות שמצריכות מענה. לא פעם, גם מתגלים חילוקי דעות בין בני המשפחה לגבי דרך הטיפול הנכונה והטובה ביותר.
למשל, עולה השאלה לגבי המקום הנכון ביותר לטפל בהורה הסיעודי, בין אם בבית בסיוע של עובד סיעודי, או באם להעבירו לבית אבות סיעודי, ואם כן - לאיזה בית אבות כדאי להפנותו. כמו כן, צצות שאלות לגבי דרך הטיפול בקשיש, לרבות הציוד והתרופות הנדרשות, החל משינויים בבית, דרך מזרון מתאים ועד לכיסא גלגלים.
חשוב להבין כי התשובות לשאלות אלו מאוד אינדיבידואליות. מה שנכון לקשיש או למשפחה אחת לאו דווקא יתאים לאחרת. התשובה משתנה בין היתר בהתאם למצבו של הקשיש, העדפותיו, מקום מגוריו, התקציב שעומד לרשות המשפחה, הבנת הסיוע והזכויות שמגיעות לקשיש מהמדינה, אורחות החיים ועוד.
בכדי לפתור את הסוגיה המורכבת הזו מומלץ לפנות לאנשי מקצוע. ייעוץ רציני ומקצועי יספק הבנה מלאה של האופציות הרלוונטיות העומדות בפני הקשיש ומשפחתו, לרבות המשמעויות הכרוכות בהן.
התמודדות עם המשימות שצריך לבצע
מצב סיעודי מטיל על כתפי המשפחה הרבה מאוד משימות, מה שעלול להעלות לעיתים תסכול וכעסים, וגם ליצור משקעים, בעיקר אם יש צד אחד במשפחה שיותר אקטיבי מהאחר. עם המצב הזה ניתן להתמודד על ידי שיתוף כל בני המשפחה בקבלת ההחלטות אודות דרך הטיפול בהורה הסיעודי.
חשוב שלא להגיע למצב בו רק אחד מבני המשפחה לוקח את מרבית האחריות על הטיפול בהורה. מה שכן כדאי לעשות הוא לחלק את המשימות השונות בין בני המשפחה, בין אם מדובר בסידורים, אישורים ובדיקות שיש לבצע, טיפול וביקור ההורה, חיפוש אחר מטפל סיעודי או בית אבות, קניית ציוד רפואי וטיפולי נדרש כמו תחבושות לפצעי לחץ או רכישת כיסא גלגלים, ועוד.
הקושי הנפשי בהתמודדות מול מצב סיעודי
כפי שניתן להבין מצב סיעודי של הורה עשוי להעלות בקרב בני המשפחה קשיים נפשיים ורגשיים. במקום להסתיר אותם, את הקשיים חשוב להציף על פני השטח ולדבר עליהם עם גורם מקצועי או בשיחות משפחתיות גלויות.
בתור התחלה, בני המשפחה ניצבים מול הקושי להכיל הורה המאבד מיכולתו לפעול באופן עצמאי. אין זה פשוט לראות את רמת התפקוד יורדת ואת התלות באחר עולה, כמו גם את ההשפעה הניכרת של השינוי במידת העצמאות על מצב הרוח של ההורה וביטחונו העצמי.
זהו מצב בו בני המשפחה צריכים לגייס כוחות, למתן את תחושותיהם האישיות מול ההורה, לשמור ככל הניתן על מצב רוח חיובי, לתמוך ולעודד אותו.
גם העברת ההורה למוסד סיעודי מלווה לא אחת בתחושות קשות של בני המשפחה, כמו אשמה, היעדר שליטה על מצבו היומיומי, קושי לבקרו בתדירות הרצויה, וכדומה. בכדי למצוא את הכוחות להתמיד במשימה חשובה זו, בני המשפחה בעצמם נדרשים לעיתים לתמיכה נפשית.
מענה לצרכיו הרפואיים של הורה סיעודי
חלק חשוב מהטיפול בהורה סיעודי הינו מענה נכון לצרכיו הרפואיים. דרך אר-קיור מדיקל ניתן לקבל מענה מקצועי, מקיף וחיוני לקשת רחבה של צרכים רפואיים בהתאמה אישית, באמצעות אביזרים וציוד רפואי.
חברת אר-קיור מדיקל מתמחה במוצרים מתקדמים ואכותיים שמיועדים לטיפול ובמניעה, שיקום ניידות כגון: מזרונים וכריות למניעת פצעי לחץ, כיסאות גלגלים, תחבושות לפצעי לחץ ועוד.
לפרטים נוספים ולקבלת הכוונה מקצועית, פנו כבר עכשיו אל הצוות המקצועי של אר-קיור מדיקל.