מעוניינים להתייעץ? דברו איתנו

שדה חובה

9 טיפים להתמודד עם פצעי לחץ

רשומות ומדריכים רפואיים הנוגעים להתמודדות עם פצעי לחץ לא פעם מאגדים תחתם תובנות אודות הבעיות הקליניות הקיימות לצד כל החידושים הטכנולוגיים בשוק. במאמר הבא אנו נותנים לכם 9 טיפים נבחרים מטעם מיטב המומחים בתחום.

 

טיפול בפצעי לחץ, על הפרקטיקות והסטנדרטים שלו, מתועד לאורך השנים ברשומות הרפואיות. בדרך זו אחים ואחיות וכן צוותים רפואיים המתמחים בטיפול בפצעים יכולים לדעת כיצד לטפל במטופלים ולהם פצעי לחץ, הן מתיעוד של טיפול הניתן למטופלים קודמים והן על ידי לימוד התקנים ושיטות הטיפול. כעת נציג את הקווים המנחים בטיפול בפצעי לחץ תוך שניתן לכם 9 טיפים של "עשה ואל תעשה".

 

 

טיפים לטיפול בפצע לחץ

 

בצעו בדיקה חזותית

 

עליכם לתעד את מה שאתם רואים. רשמו לעצמכם מהו סוג הפצע, מיקומו, גודלו, השלב בו הוא נמצא, עומקו, מה הצבע שלו וסוג הרקמות, וכן כל מידע אודות הפצע שנראה לכם חיוני ודורש תיעוד. במקום זה אין מקום לניחושים אודות סוג פצע הלחץ, עומקו או מצבו. במידה ואינכם יודעים כתבו כי הדבר אינו ידוע או הזמינו מומחה לשם התייעצות.

 

 

 

העריכו נכון את הסיכונים

 

בצעו הערכה לגבי מידת הסיכון להיווצרות פצע לחץ כאשר אתם פועלים על פי קווים מנחים קבועים. אל תמהרו להחליט ואל תסתמכו על הערכות סיכון קודמות שביצעתם או שבוצעו. חשבו על ההערכה שאתם מבצעים כעל תמונת מצב ברגע נתון, ההערכה שלכם היא ייחודית ומשקפת אך ורק את הרגע הספציפי בו הנכם מבצעים אותה.

 

 

השתמשו בשפה באופן מדויק

 

עליכם להיות מאוד מדויקים בעת התיעוד. תקשרתם עם מטפלים אחרים? או עם המטופל ובני משפחתו? רשמו לפניכם כל הערה, היו מדויקים ומפורטים ואל תרשמו רק הערות כלליות. אף פעם אינכם יכולים לדעת מתי תזדקקו לפירוט הנ"ל, ואם אי פעם תישאלו על הטיפול, ההערות שלכם יכולות להיות מאוד שימושיות ולרענן את הזיכרון. לכן זכרו כי הכוח טמון בפרטים הקטנים.

 

 

הקפידו לכלול מידע רלוונטי

 

שמתם לב לשינוי בצבע הפצע, ברמת הכאב או במצבו הכללי של המטופל? אל תקלו ראש בנושא ותעדו כל שינוי רלוונטי. המטרה היא לשמור על עקביות ולאפשר לעקוב אחר התקדמות הטיפול. כמובן שלא צריך לציין כל הערה קטנה ושולית, אבל כן לכלול הערות רלוונטיות לאופן הטיפול.

 

 

יש להבחין כאשר מתקיים שינוי בקטגוריה

 

ולמה הכוונה? כאשר פצע רגיל הופך להיות פצע לחץ או כאשר פצע לחץ הופך להיות פצע כירורגי כתוצאה מהתערבות כירורגית שבוצעה וכן הלאה. יש לתעד זאת על מנת שניתן יהיה לספק את הטיפול המתאים לתופעה לצד מענה רפואי מקצועי.

 

 

שימו לב להתנהגותו של המטופל

 

יש לשים לב למטופל ולהתנהגותו. כך למשל אם התנהגותו אינה תואמת את תכנית הטיפול יש לתעד זאת ולכתוב כיצד אתם מתכוונים לטפל בבעיה ומה האפשרויות שהוצעו. חשוב להבין כי אין לנהוג בשיפוטיות כלפי אי ציות של המטופל או אי דבקות בתכנית הטיפולים, אולם מנגד אין להמשיך "עסקים כרגיל" מבלי לומר דבר. יש להבהיר לחולה כי הוא ישוחרר מהטיפול שלכם אם לא יקפיד לפעול על פי התכנית שהתוויתם לו.

 

 

מה קורה במקרה של סירוב לטיפול?

 

אין ספק כי תתקלו במצבים בהם מטופלים מסרבים לקבל טיפול. במידה וזה קורה עליכם לציין זאת בתיעוד הרפואי לצד כל הפרטים הרלוונטיים, כמו שם המטופל והנסיבות שבגללן מסרב לטיפול. כמו כן, עליכם לציין במסמך מה הייתה התגובה שלכם ומה החלופות שהוצעו. זכרו כי זכותו של המטופל לסרב לטיפול לכן אל תנהגו עמו בשיפוטיות על החלטתו זו.

 

 

צילומים ואחסונם

 

המידע הרפואי הנו חשוב ויש לכלול את כל המידע הרלוונטי בתיק הרפואי. אולם מלבד מידע כתוב לא פעם יעלה גם הצורך לשמור צילומים. אם ברצונכם להגן על התמונות עד כמה שניתן ולאחסן אותן במידה מיטבית עליכם לפעול על פי קווים מנחים מדויקים ובכך תוכלו למנוע ולהימנע מהפרות  סודיות.

 

 

פצעי לחץ בלתי נמנעים

 

אם הדבר רלוונטי יש לתעד ברשומות הרפואיות את הנסיבות הגורמות לפצעי לחץ בלתי נמנעים תוך התייחסות לגורמי סיכון, מחלות, ציוד רפואי, תנאים. אין צורך לחשוש מלכתוב כי מדובר בפצע לחץ שנגרם מנסיבות בלתי נמנעות ויש לתעד זאת ברשומה במידה והדבר רלוונטי.

זכרו שכדאי לעשות כל לאל ידכם על מנת למנוע פצעי לחץ. לבצע שינויי תנוחה תכופים, להגן על שלמות העור, להשתמש באביזרי עזר למניעת פצעי לחץ כגון: מזרני אוויר דינאמיים, חבישות מניעת פצעי לחץ, להתאים תזונה מועשרת למטופל ולשמור על עור נקי ויבש.


מניעת פצעי לחץ זולה הרבה יותר מטיפול בפצע לחץ!

לקוחותינו