מעוניינים להתייעץ? דברו איתנו

שדה חובה

ליקטנו עבורכם עשרה טיפים מרכזיים באשר להחלמה מניתוח, הנה הם לפניכם

 

ניתוחים אסתטיים, חתך ניתוחי, ניתוח קיסרי, ניתוחים חיוניים לתפקוד תקין, ניתוחים מצילי חיים –  בכל מקרה ניתוח הוא אירוע פולשני הדורש מהגוף להתמודד עם חומרי הרדמה ותרופות, צום ומכשירים חודרניים. לכן, גם לאחר ניתוח "קטן" נדרשת תקופת החלמה עד שהגוף יתאושש, הכאבים יפחתו ונוכל לחזור לתפקוד פיזי מלא, לריכוז ולערנות.
תהליך החלמה, טיפול אחרי ניתוח ושיקום הוא חלק בלתי נפרד מהניתוח, והוא חיוני לחזרה לתפקוד מלא.

 

>> חיפשת רופא / אחות מומחים לטיפול בפצע? התקשרו עכשיו >> 08-6386414



ליקטנו עבורכם עשרה טיפים מרכזיים באשר להחלמה מניתוח, הנה הם לפניכם:

 

1.   הכנה מוקדמת - כמה ימים לפני הניתוח, מומלץ להכין את הגוף ולנקות אותו היטב עם תכשירים ייעודיים לאף, לגוף ולחלל הפה, על מנת להבטיח שאף זיהום לא יחדור לגוף במהלך הניתוח והשהות בבית החולים. תכשירי החיטוי על בסיס אוקטנידין יעילים כנגד מגוון רחב של מזהמים וחיידקים אשר חלקם עמידים אפילו בפני אנטיביוטיקה.

 

2.  שיכוך ומניעת כאבים  – ישנם מנותחים שאינם חשים כאבים כלל ויש כאלו החשים כאבים חלשים עד חזקים מאוד. לרוב כבר בבית החולים ינתנו הוראות מפורטות להמשך הטיפול בבית ומרשם לתרופה לשיכוך כאבים. בדרך כלל, עם הזמן עוצמת הכאב הולכת ופוחתת, במידה ותחושת הכאב מתגברת כדאי להגיע לביקורת. אין סיבה להתאפק ולסבול מכאבים, אפשר וכדאי להשתמש במשככי כאבים.


3. לא לאמץ את איזור הניתוח – עד הוצאת התפרים מומלץ לתת לאזור המנותח מנוחה בעיקר אם מדובר באזור דינמי כגון כתף, יד, כף רגל ופנים. זאת על מנת לאפשר לאזור להצטלק היטב ויפה וגם כדי למנוע כאבים וסיבוכים. ואם בכל זאת יש צלקת כדאי שתכירו את ניוג'ל לטיפול בצלקות


4. מנוחה, מנוחה, מנוחה – גורם חשוב בהקלה על כאבים ובהחלמה מניתוח הוא מנוחה. אפשרו לגוף לשקם את עצמו, שיכבו ושנו תנוחה מידי פעם על מנת לאפשר זרימת דם טובה בגוף. מומלץ לא לנסות לזרז את ההתאוששות, אלא לתת לגוף את הזמן להחלים כמו שצריך. 


5. מניעת זיהומים ודלקות –  נפיחות ואודם באזור הפצע הן תופעות נורמליות, אך אם הנפיחות נראית מוגברת, האזור אדום וחם מאוד או שישנה הפרשה מוגלתית חשוב לגשת לביקורת ולהשתמש בחבישות מתאימות, שימנעו זיהום ויאפשרו לפצע להחלים היטב.
במידה וחום הגוף עולה על 37.5° יש לשים לב, ואף להגיע לחדר מיון במידה והחום עולה מעבר לכך.


6. היגיינה – יש לשמור על החבישות והאזור המנותח נקיים. מומלץ לפעול ע"פ הוראות הרופאים לגבי ניקיון הפצע. בדרך כלל יורו לכם לשטוף את הפצע במים וסבון, לפעמים גם למרוח משחה אנטיביוטית ולכסות בתחבושת. כדאי מאוד להשתמש בחבישות "נושמות" על מנת לאפשר לחמצן לחדור לאזור הפצע, אך עם זאת לשמור על האזור נקי מחיידקים וזיהומים, לכן חשוב להשתמש בחבישה התואמת בגודלה את האזור המנותח.


7. ריפוי הפצע – לעיתים מסיבות רבות הפצע לא נסגר כמו שצריך ואף מזדהם. חשוב לעקוב אחר מצב האזור המנותח. במידה וישנן תופעות שלא נראות כמו החלמה בריאה (אודם, חום מקומי, הפרשות), יש לגשת לביקורת ולפעול על פי הוראות הצוות הרפואי. במקרים כאלו יש להקפיד על ניקיון הפצע עם נוזלים לחיטוי, ולחבוש בחבישות אקטיביות שיזרזו ריפוי פצע ויסירו זיהומים.


8. טיפול בצלקת – כדאי לדעת שכיום מוצעים בשוק מגוון מוצרים לטשטוש הצלקת כגון ג'ל סיליקון ויריעות סיליקון, NEW GEL, המעניקים לחות לפצע ומשפרים את הסיכוי לצמצום והשטחת הצלקת. יריעות הסיליקון, עשויות 100% סיליקון רפואי ויוצרות לחץ עדין על אזור הצלקת ובכך מסייעות להשטחתה, כמו כן, היריעה אוטמת ומחממת את אזור הצלקת ומחדירה לחות, כל אלו עוזרים לריפוי הצלקת.


9. חבישה נכונה –  חבישה איכותית תצמצם את הסיכון לסיבוכים לאחר ניתוח ואף תבטיח תוצאה קוסמטית ופונקציונלית ככל שניתן. התחבושת תגן מפני זיהום חיידקי, תיתן יציבות לפצע לאחר התפרים ותאפשר לחץ חיצוני לעצירת דימום, עליה לספוח הפרשות שונות מהפצע, שכן הפרשות יפריעו לסגירת הפצע, וחשוב שהחבישה תיכלא את הנוזלים בתוכה ולא תשחרר אותן חזרה לפצע בעת לחץ חיצוני, זאת כדי למנוע פגיעה לעור מסביב לפצע. לא כדאי להשאיר הפצע לא חבוש שכן התחבושת עוזרת למנוע גירוי האזור ע"י הבגדים ומספקת סביבה לחה המעודדת ריפוי מהיר יותר, אך יש לשים לב שאין לחות רבה מידי היוצרת עור רגיש ופגיע מסביב לפצע, מצב הקרוי מסרציה.


10. ניידות מוקדמת  – ניידות מוקדמת מפחיתה סיכונים הנגרמים בשל שכיבה ממושכת כגון: קרישי דם, ירידה בתפקוד השרירים, פצעי לחץ ועוד. לכן הצוות הרפואי, לאחר ההתאוששות מהניתוח, יעודד ירידה מהמיטה והליכה מבוקרת.


החלמה מהירה!


 

לקוחותינו