מעוניינים להתייעץ? דברו איתנו

שדה חובה

מידע אודות דרכים בטוחות להכנה לניתוחים, וכיצד לטפל נכון בפצע בימים שאחרי

ניתוחים מכל סוג מהווים התערבויות פולשניות, הפוגעות בשלמות העור. מטבע הדברים, התערבויות כאלו כרוכות בסיכונים שונים, אותם יש למזער באמצעות הכנה נאותה. בנוסף, גם בזמן שלאחר הניתוח ישנה חשיבות גדולה לטיפול הולם בפצע למניעת זיהומים וליצירת תנאים מיטביים להחלמה. להלן מידע אודות דרכים בטוחות להכנה לניתוחים, ואודות הטיפול הנכון בפצע בימים שאחרי.

 

הכנה לניתוח - מקטין סיכון לזיהום

 

זיהומים מהווים סיכון מרכזי בניתוחים ואחריהם, ולמרבה הצער מדובר בסיבוך נפוץ העלול להוביל לתוצאות חמורות. על כן, ישנה חשיבות גדולה לביצוע פעולות המקטינות סיכון לזיהום במהלך הניתוח, שגם יאפשרו לגוף להחלים מהטראומה במהירות האפשרית. כך למשל, כבר בלילה שלפני הניתוח ולאחר מכן בבוקר יש להתקלח תוך ניקיון יסודי עם סבון חיטוי, עדיף עם תחליב רחצה שאינו גורם להתייבשות העור. באופן מיוחד חשוב להקפיד על ניקיון של אזורים המועדים להצטברות חיידקים, כגון בית השחי והאזור שמאחורי האוזן. לא פעם גם מומלץ לקצוץ את הציפורניים ולהסיר לק, ולגברים גם להתקלח, שכן גם כאן יכולים להיות חיידקים שיגיעו לפצע ויזהמו אותו.

יש לציין כי רופאים מנתחים ממליצים להתחיל עם שטיפה יסודית של הגוף, האף והפה כבר כמה ימים לפני הניתוח כדי להכין את הגוף לניתוח ולהימנע מזיהומים. כמו כן, על המנתחים עצמם מוטל כמובן להקפיד על היגיינת הידיים וסביבת הניתוח, עם תכשירים ייעודיים כנגד נורו וירוסים וחיידקים מסוגים רבים. ולבסוף, בימים שלפני הניתוח מומלץ לבחור בתזונה עשירה בחלבונים, שכן אלו חומרי הבניין המרכזיות המשמשות לריפוי הפצע.

 

חבישה וטיפול בפצע לאחר הניתוח

 

כאמור, זיהומים הם גורם סיכון מרכזי לאחר ניתוח ויש לעשות ככל האפשר על מנת לספק סביבה בריאה המאפשרת החלמה. אמנם ההנחיות עשויות להשתנות מניתוח לניתוח, אולם באופן כללי יש לשטוף את הפצע במהלך היומיים הראשונים עם מים וסבון המתאים לעור רגיש ונטול חומרי בישום או צבע. לאחר שמייבשים את הפצע מהשטיפה, יש להשתמש בפד סטרילי שיוחלף לפחות מדי יום.

בתוך כך, יש להימנע משפשוף של האזור וליידע את הצוות הרפואי על אדמומיות, נפיחות, חום מקומי או הפרשות. בנוסף, עד שמוציאים את התפרים חשוב שלא לאמץ את האזור, דבר המונע סיבוכים וכאבים, או היווצרות צלקות מכוערות. למעשה, מנוחה בשלב ההחלמה הינה חשובה ביותר, עם שכיבה תוך שינוי תנוחות להזרמת הדם, ומתן זמן וסבלנות לגוף לאושש את עצמו.

לצד החשיבות של מנוחה המאפשרת לגוף להתאושש, יש חשיבות גם לניוד. שכיבה לאורך זמן מבלי לנוע עלולה להוביל להיווצרות של פצעי לחץ, קרישי דם, ירידת תפקוד של השרירים ועוד, ולכן לפי הנחיות הצוות המטפל יש גם לרדת מהמיטה וללכת באופן מבוקר.

כמו לפני הניתוח, חשוב מאוד לשמור על האזור המנותח ועל החבישות ברמה גבוהה של ניקיון והיגיינה, בין אם בשטיפה כאמור לעיל ובין אם בתוספת משחה אנטיביוטית. ישנן גם חבישות נושמות המאפשרות חדירת חמצן לאזור הפגוע, ויש להשתמש בהן כדי לשמור עליו נקי מחיידקים. בכל מקרה, הקפדה על חבישה נכונה ואיכותית תקטין משמעותית את הסיכון לזיהומים וסיבוכים של הפצע, וגם תסייע להשגת תוצאות אסתטיות טובות ככל האפשר. החבישות מייצבות את הפצע, מייצרות לחץ חיצוני שעוצר דימומים, סופחות הפרשות המפריעות לפצע להיסגר וכמובן מגינות מזיהומים. עם זאת, יש להקפיד על חבישה הסופחת אליה נוזלים ולא מחזירה אותן אל הפצע.

להתייעצות לגבי הכנה לקראת הניתוח, או טיפול בפצעים אחרי ניתוח, פנו אל צוות המומחים של חברת אר-קיור מדיקל.

לקוחותינו