מעוניינים להתייעץ? דברו איתנו

שדה חובה

מוצרים קשורים

בואו לבדוק זכאותכם במשרד הבריאות לעזרה ברכישת מזרנים למניעת פצעי לחץ ועוד מגוון מוצרים

מזרונים וכריות למניעת פצעי לחץ מהווים מוצר נחוץ וחיוני עבור אנשים רבים וחשוב לדעת כי העומדים בתנאים יכולים לקבל מימון למכשירי שיקום וניידות, לרבות מזרונים וכריות למניעת פצעי לחץ, בהתאם לתוספת השלישית לחוק ביטוח בריאות ממלכתי.

חברת אר-קיור מדיקל זכתה במכרז של משרד הבריאות לאספקת מספר מוצרים במימון המדינה. על המוצרים נמנים מזרן REPOSE, כרית STARLOCK, כרית STABIL-AIR, וכריתSTAR CUSHION STANDARD . מזרן REPOSE הינו מזרן אויר ריאקטיבי למניעת פצעי לחץ המתאים את עצמו בכל פעם מחדש לגוף ותנועת המטופל. המזרון מוכח מדעית כיעיל למניעת פצעי לחץ, מפחית כאב ומשפר את נוחות המטופל. קל לשימוש ותחזוקה ומתאים לאנשים המטופלים בבית. הכריות של חברת STARLOCK הינן כריות אויר העומדות בכל חמשת המאפיינים הידועים כקריטיים במניעה וטיפול בפצעי לחץ לאורך שנים. הכריות מתאימות את עצמן לגוף המשתמש באמצעות שקיעה של הגוף, וכן לתנועתיות ולנזקי הגוף ככל שעובר הזמן.

על מנת לסייע רכזנו עבורכם הסברים מי זכאי למימון של משרד הבריאות, מה תהליך קבלת האישור ובאיזה גובה יהיה המימון.

 

האם אתם זכאים להשתתפות במימון מזרן לפצעי לחץ או מכשירי שיקום וניידות?

 

על פי הנהלים של משרד הבריאות, זכאים להשתתפות במימון מכשירי שיקום וניידות תושבי ישראל בעלי נכות קבועה השוהים בקהילה, שאינם זכאים לשירותי בריאות מכוח חוק למעט חוק ביטוח בריאות ממלכתי. כמו כן, זכאים ניצולי שואה שאינם מוכרים על ידי משרד האוצר. בנוסף, מי שנפגע מתאונת דרכים לאחר מאי שנת 2012 יוכל לקבל מכשירי שיקום וניידות אחרי שסיימו את ההליך המשפטי מול חברת הביטוח, ובמידה שלא נקבעו פיצויים הכוללים מכשירי ניידות ושיקום לעתיד.

מעבר לכך, תושבי ישראל בעלי נכות קבועה המצויים באשפוז בבית חולים, מוסד של משרד הרווחה או מוסד מטעם משרד הרווחה, זכאים למערכות תקשורת תומכות וחלופיות, ולמכשירי הליכה ותותבת גפיים. לעומת זאת, מי שאינו זכאי הוא מי שאין לו נכות קבועה, ומי שמקבל שירותי בריאות מגורמים אחרים כגון משרד הביטחון, הביטוח הלאומי וכדומה.

 

איך מקבלים אישור זכאות?

 

על מנת לקבל מחברתנו את מכשירי הניידות המתאימים, יש להוציא תחילה אישור ממשרד הבריאות.
    • יש לפנות לרופא המשפחה להתחלת תהליך הבירור הרפואי בקופ"ח (או למסגרת החינוך המיוחד)
    • לקבל מקופ"ח טופס סיעודי חתום ע"י רופא המשפחה ואחות
    • לקבל המלצה על מפרט באמצעות פיזיותרפיסט או מרפא
    • לשלוח את הבקשה ללשכת הבריאות באזור מגוריכם, בין אם באופן עצמאי, על ידי אדם מטעמכם או על ידי קופת החולים.
    • להמתין לקבלת תשובה מלשכת הבריאות

שימו לב שלגבי כל מכשיר מבוקש עליכם לצרף מסמכים שונים, בהם ניתן להתעדכן דרך האתר של משרד הבריאות. כעת תדון וועדה של המשרד בבקשה שלכם ותתקבל ההחלטה, כאשר לרוב נוטים לייחס משקל רב להמלצות של הפיזיותרפיסט או המרפא בעיסוק.

במידה והבקשה מאושרת, היא כוללת מפרט אודות המכשיר המומלץ עבורכם לצורך אספקה או הצעת מחיר. שימו לב שהאישור שקיבלתם תקף לשישה חודשים בלבד, כך שאם לא מימשתם אותו במשך חצי שנה יהיה עליכם להגיש את הבקשה מחדש. יש להדגיש שניתן לקבל את המכשירים רק מספקים מאושרים שזכו במכרז, כדוגמת חברתנו.

 

ועכשיו – פונים אלינו

 

לאחר שאושרה בקשתכם על ידי לשכת משרד הבריאות, תוכלו לפנות אל חברתנו בטלפון או במייל, וכן ניתן להשאיר הודעה כתובה בדף צור קשר באתר. לאחר שתעבירו לנו את טופס אישור הזכאות והמפרט המאושר, ניצור קשר ונגיע אליכם להתאמה ואספקה של המכשיר. נציין כי במעמד האספקה יש לחתום על מספר מסמכים, לרבות התחייבות להשבת המכשיר בתום השימוש.

 

מהו גובה המימון שניתן לקבל?

 

השתתפות משרד הבריאות במימון של מכשירי ניידות עומדת על 90%, אם כי גובה המימון עשוי להשתנות במצבים מסוימים. בכל מקרה, המשמעות היא שעליכם להשתתף ב- 10% מעלותו של המכשיר או לפי תקרת השתתפות קבועה. יחד עם זאת, ישנם תושבי ישראל הזכאים לפטור מהשתתפות עצמית, ביניהם מקבלי גמלת זקנה וגם השלמת הכנסה, מקבלי גמלת שארים וגם השלמת הכנסה, ילדים ונוער עד גיל 18, ועוד. בנוסף, העומדים בתנאים מסוימים יוכלו להגיש בקשה להפחתת ההשתתפות העצמית דרך משרד הבריאות.

חשוב לדעת שמעבר לכריות ומזרנים למניעת פצעי לחץ  ניתן לקבל בהתאם לזכאות גם מוצרים כגון מיטות סיעודיות, כיסא גלגלים, מנופים ועוד..

הצוות המקצועי  של אר-קיור מדיקל עומד תמיד לרשותכם בכל שאלה ובקשה

יכול לעניין אותך גם...
לקוחותינו